Translate

neljapäev, 12. märts 2015

Käes on kevad ehk kõik jooksma!

Kuna keegi on jõudnud blogisse küsimusega "millal algab kevad", siis saan vastuseks öelda, et siin algas see ilmselt eile, kui sain vabalt teksajakiga ringi käia. Kampsuni panin ikka igaks juhuks alla, aga õues oli nägu paitav päike ja 12 kraadi. Ka täna koeraga välja minnes linnud röökisid päris kõvasti ja suviselt, mis meenutas rohkem meie maikuud Eestis. Lumi on all kõik läinud praeguseks hetkeks ja kui lumevajadus suureks läheb, siis tasub ainult natuke mäeotsa ronida ja seal ta ongi. Lilled on ka kõik maja taga välja tulnud, nii et tere kevad!

Eelmise nädala lõpus sai ära registreeritud ka Otepää Jooksutuurile, kus kolme päevaga joostakse maratoni ehk 42,195 km.
Esimesel päeval 5. juunil Tehvandil 10 km, teisel päeval 6. juunil Pühajärvel 17.2 km ja kolmandal päeval Käärikul Kekkoneni rajal 2. Kekkoneni jooks 15 km.
Ilmselt saab see olema mingi suurem eneseületus, sets viimane kord umbes 10 aastat tagasi sai proovitud Saaremaal kolme päeva jooksu ja see lõppes katkestamisega. Mitte rajalt maha tulles katkestamisega, aga viimasel päeval lihtsalt ei jooksnud, kuna enesetunne oli päris halb. Tookord vaevasid mind kilpnäärmest tingitud probleemid, mis ajasid ka südame rütmist välja ja lihtsalt tegin otsuse mitte hulluks minna. Ootan seda jooksu väga ja isegi kui midagi peaks juhtuma (ptuiptuiptui), siis poleks sellest rahast kahju, kuna Naistepäeva sooduspakkumine lasi registreerida kaks inimest lausa 23 euriga ehk 11,50 € per kärss. Hetkel on jooksutuuri maksumusega 23 euri nägu ja alates 1. aprillist juba 28 euri. Nii, et kellel suurem huvi, siis tuleks see ülekanne soovitavalt juba ära teha :) Lisainfo leiad: http://www.otepaajooksutuur.ee/registreerumine/

Käesoleval aastal on järjekordselt selline aasta, kus tegelikult plaane ei pea. Jooksen nii nagu tervis lubab ja ülejäänud jooksudele registreerun viimasel hetkel veel kui soodsam on. Muidugi pole hullu kui tervis alt veab, siis saab oma numbri maha müüa. Seda olen saanud juba eelnevatel aastatel teha Tartu rattaralliga ja ka eelmisel aasta Tartu Linnamaratoni 21,1 km jooksuga. Maikuusse jääb kindlasti Viljandis toimuv järvejooks ning muidugi peab osa võtma ka kodukohas aset leidvast jooksust... Tartu Jooksumaraton (23km)! Loodame, et jalad ja tervis peavad :) Poolkõva olekuga kuhugi ronima ei hakka, sest minu puhul need vitsad peksavad ilmselt järgmised 20 aastat...

Vahepeal kuulsin poole kõrvaga Virtuaaljooksust, aga kuidagi see oli halb, et seda nagu ei reklaamitud kuskil. Oleksin väga tahtnud osa võtta! Uurisin natuke asja ja järgmine selline üritus on kavas juba 21.-22. märtsil ning seejärel aprilli alguses. Kes tahab täpsemalt selle kohta uurida, siis nüüd on need jooksud SUUNTO virtuaaljooksu nime all ja uudised selle kohta on tavaliselt http://marathon100.com/ lehel. Lisaks on võimalik liituda listida (teada anda Marathon100 meeskonnale). Ja kes aega rohkem FB-s viidab, siis ka seal on tekitatud selline üritus. Vähemalt lubati, et tekitatakse mingi aeg enne jooksu:)
Kes midagi sellest veel ei tea, siis lühidalt on Marathon100 kokku võtnud ürituse nii:
"Virtuaaljooksu põhimõte on lihtne – võid joosta kus tahes, kellega tahes ja sulle sobival ajahetkel.  Marathon100 Virtuaaljooksul on sel korral neli võistlusdistantsi – 5 km, 10 km., 21,1 km ja 42,2 km. Võistlusdistantsi võid läbida seal kus sulle meeldib – metsarajal, kergliiklusteel või kasvõi staadionil.  Võistlus on avatud kõikidele jooksjatele nende asukohast sõltumata ehk siis – kui sa elad või töötad Soomes, Rootsis või USAs siis võid oma võistlusdistantsi läbida ka neis riikides."
Minu arvates on eriti tore see, et selle pingutuse eest on võimalik saada ka reaalne medal. Osavõtutasu on rangelt vabatahtlik :) ja 5 €.

Nii, et mina kavatsen märtsi lõpus toimuvast jooksust osa võtta, aga distants pole veel kindel. Võibolla alustuseks kiiremad 5000 meetrit või kui isu täis ei saa siis teen 10 000m. Miks meetrites? Sest lähen staadionile neid meetreid koguma, samal ajal saab lihstalt kontrollida vormi ja vajadusel seda veel timmida enne Viljandit.

Rajal näeme!
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar