Translate

reede, 10. juuli 2015

Toormahladest.

Tahtsin toormahladest kirjutada, sest miski pole siin ilmas parim kui see, et saad ise mahla pressida. Siis võid kindel olla mida sa sinna sisse paned ja omatehtud mahl ei säili kunagi niikaua kui "100% naturaalne pakimahl". Muidugi kuuluvad mu hommikusse smuutid, kuhu panen sisse enamasti banaanid, maasikad, mustikad, kiivid, vaarikad ja palju muud head kasulikku. Vahel blenderdan koos kookospiimaga :)

Kuna olen otsinud ja lugenud siin enda seisundi tõttu igasugustest mahladest, siis leidsin veel sellised huvitavad mahlad, mis võiks inimestele abiks olla mõndade probleemidega. Pohmell otseselt pole küll terviserike, kuid noh ...eks abiks ikka :)

Akne:
1) porgand + spinat
2) arbuus + punapeet
Mõlemad mahlakombinatsioonid sisaldavad palju beetakarotiini, mis on akne kontrolli all hoidmisel väga oluline toitaine. Spinat on suurepärane verepuhastaja ning aitab kaasa ka vereloomel.

Pohmell:
punapeet + seller + spinat
See on tõeline puhastusmahl, millele pead lisaks jooma palju vett, et kõik kahjulikud ained oma kehast välja saada. Punapeet aitab organismi puhastada ning eriti hea on see maksale, sest vabastab selle alkoholimürkidest. Seller rahustab kesknärvisüsteemi kaltsiumi ja magneesiumiga. Spinat on hea vereringele ja ajule.

Halb hingeõhk:
õun + apelsin + spinat
See mahl sisaldab palju A-, B- ja C-vitamiini ning paneb maksa normaalselt tööle. Spinatiga ei maksa algul liialdada, kuna selle maitsega harjumine võtab aega. Suurenda spinatidoosi aja möödudes.

Põiepõletik:
jõhvikas + mustikas
Seda tasuks juua esimese asjana hommikul, pool tundi enne söögikorda. Joo iga päev, kuni haigus on järele andnud. Põiepõletiku ajal tasuks vältida magusaid jooke.

Peavalu/migreen:
seller + spinat + porgand
Seller rahustab kesknärvisüsteemi ja spinat puhastab verd, olles seega eriti kasulik ajule. Maitse jaoks tuleks lisada porgand, mis sisaldab samuti palju väga olulisi toitaineid. Algaja mahlataja võiks spinatit esialgu vähem panna, sest selle maitsega tuleb harjuda.

Rasedus:
spinat + spargel + tomat + porgand
Rasedad saavad värsketest mahladest palju kasu ning mahlavariatsioone on väga palju. See konkreetne kombinatsioon on rasedatele eriti kasulik, sest sisaldab palju antioksüdante. Spargel sisaldab aineid, mis on tähtsad loote arengu seisukohal. Tomat lisab joogile kaltsiumit.

Kaalulangus:
vaarikad + maasikad + apelsinid + õunad
Vaarikad ja maasikad on tõelised kaalulangetamismarjad. Need on imemaitsvad ja on pungil headest ainetest. Kaalualandajal on oluline tarbida palju tsitruselistes leiduvat C-vitamiini.

Väljalangevad juuksed:
porgand + spargel + kurk + kapsas + spinat
Porgandis leiduv karotiin aitab juuste väljalangemist ennetada. Spargel, kurk, kapsas ja spinat sisaldavad palju väävlit, mis on tähtis juustele ja küüntele.

Lisaks on tehtud päris kõva uuring porgandi, peedi ja õunamahlast, mis peaks olema ülim superjuice meie organismile. Võitleb nii vähirakkudega kui ka boostib immuunsüsteemi. Lähemalt saab lugeda sellest SIIT . Lisaks üks jutt veel Maakodu rubriigist. Soovitan soojalt seda lugemist :)

Täna ma jõin mingit ilgelt möga segu, kus oli lisaks kõigele muule sellerit ja spinatit. See seller on lihstalt jube, aga väga kasulik, kuna temas leidub B-grupi vitamiine ja suurendab nii vaimset kui ka füüsilist töövõimet. Sellerit kasutatakse ka närvisüsteemi tugevdajana. Mineraalainetest on selleris kõik olulisemad soolad: kaalium, kaltsium, magneesium ja fosfor.
Seevastu jälle porgandi- ja õunamahl on nii hea, et võiksin seda hommikust õhtuni juua. Teine mahl, mis tervise toob on peedi-, porgandi- ja greibi kooslus. Peet on hea vahend vererõhu alandamiseks ja sobib niisama ka südame- ja veresoonkonna probleemide puhul. Greip seevastu aga aitab oma mõruda olemise tõttu maksa puhastada ja seda tobedat seent kehast välja ajada. Ehk siis lisaks teepuuõlidele või muudele vahenditele võiks juua ka greibimahla, kellel selle pärmseenega probleeme on.

Kartulimahl on ülihea põletikualandaja. Mu emal on kätes artriit ja ta jõi mitu nädalat kartulimahla ja käed polnud enam nii valulikud ega liigesed punased. Paljudel katkeb kannatus ilmselt juba paari päevaga, et tahavad tulemust KOHE näha. Ei, loodus jahvatab aeglasemalt...Tulemusi võib hakata nägema umbes mõne nädala pärast ja veel hiljem. Ei kõla just motiveerivalt? 

Mind motiveeribki hetkel ainult see, et olen nüüd üsna palju uurinud puukborrelioosi ehk Lyme tõve kohta, lisaks ka vöötohatise kohta. Hetkel on see borrelioos rohkem mul hinges..tegelen sellega natuke pingsamalt. Olen uurinud variante ja töötan nende kallal. Ilmselt kui mõni arst satub lugema, siis tervitused Talle, sest ta ei kiida kunagi heaks alternatiive, vaid raiub, et nagunii on need asjad elulõpuni (loe: anna alla). Aga söögu mind või Susi, sest juba tean inimesi, kes pika kannatuse peale on sellest lahti saanud või elavad täisväärtuslikku elu ja on oma tüsistused kaotanud. Aega võib see võtta siiski aastaid, paljudel juhtudel on numbriks 2 aastat. Ma ei tea miks just 2, aga võib-olla selle aja peale on juba osa rakke meie kehas uuenenud ja sümptomid kaovad. Muidugi pole head ka ilma halvata, sest kõikidel asjadel on kõrvalmõjud. Ka looduslikel antibiootikumidel. Küll ajavad nad iiveldama ja tekitavad paistetust, lisaks juurde igasuguseid muid asju. Tuleb aint ära kannatada, sest muidu ma kannatan terve elu.

Mul hakkab vist mingi detox tekkima selle dieediga, sest söön ikka neid asju mida olen ennegi söönud, aga näiteks lähen ma täpiliseks. Ma ei nimetaks seda akneks otseselt, sest nii hull ka asi pole, aga üle keha on sellised imelikud punnid. Üldiselt peaks see nii olema siis, kui keha hakkab mürkainetest vabanema, sest naha kaudu nad ju väljuvad. Paistetust mul veel olnud pole ja väga hulle asju ka mitte (kerge peavalu), aga need pidid siis tekkima kui parasiidid möllama hakkavad. Et kui võtad bakterite ja selliste asjade vastu midagi, siis alguses läheb hullemaks ja siis alles paremaks, sest nad pidid kümne küünega rakkudest kinni hoidma ja hambaid näitama..

Vot nii...joon oma mahlasid edasi ja kui keegi arvab, et ma siin ainult "juicing'ut" teen, siis täna tegin hoopis peaaegu, et risotot (polnud risoto riisi). Mis ma siis sisse kõike head ja paremat panin?
Lillkapsas, sibul, paprika, riivisin porgandit (keetsin koos riisi ja lillkapsaga), hakkliha (siga), seened, kookospiim..sisse igale poole peterselli ja lõpuks peale ka! Näljas ma nüüd siin pole küll mitu päeva :D

Imehea..

Värskete mahlade infot on kasutatud siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar