Translate

kolmapäev, 1. aprill 2015

God påske ja märtsikuu ülevaade!

Kuna olen matkamisega siin nii hõivatud olnud, siis polegi väga muud saanud teha. Nüüd katsun selle vea korvata ja kõik kirja panna. Lisaks ka see, et sellel aastal jääb ikkagi Viljandi jooks ja Tartu Jooksumaraton minu jaoks ära, kuna kodumaa terendab alles maikuu lõpus. Kavatsesin alles jaanipäevaks koju tulla, kuid meenus, et sünnimärkide opi edasilükkamine oleks ilmselgelt liiga loll tegu ja ka Otepää Jooksutuuri eest on rahakoti hõlmad avatud olnud ja jooksma tuleb ikkagi minna :)

Märts oli produktiivne kuu, sest kokku sai liigutatud ennast lausa (!!!!) 59 tundi ja 20 minutit.
Matkamise tooksin ära nii kilomeetrites kui ka tundides, kuna siin annab see ronimine piisava aeroobse trenni, kuna pulss on keskmiselt pidevalt 120-130 (üles ca 140-150 ja alla ca 110-120). Nii, et kes arvab et ma siin niisama see kuu 12 h ja 41 min uimasin, siis eksib rängalt. See kord kui ma ära eksisin ja mingist ajuvabast nõlvast alla pidin tulema, siis pulss peksis elueest sees. Nõlvak võttis päris läbi, aga kokkuvõttes tulin teises linnas välja ja enam ma tagasi kõndida ei jaksanud (7km). Möödas oli selleks hetkeks umbes neli tundi! Jalad olid läbimärjad ja ilus ilm hakkas ära keerama vihmaks. Nojah, mis siis ikka, aga see eest mitu päeva hiljem sain koeraga minna üliilusa mäe otsa, kus vaade on imekaunis. Fotopostituse pildid leiad siit. Helgehorneti pildid on saadaval kui kerida allapoole, eelpool on pildid teisest mäest ja eksimisnõlvakust.

Nüüd aga jalutamisega on vastupidi: kilomeetreid märtsis 115 km, ajaliselt 35h 09min. Ajaliselt ma võtan osa minuteid tuimalt maha, kuna palju aega on koer rihma otsas ja kohapeal seismine ei lähe arvesse, aga aeglasem olen ma ikka võrreldes Otepääl jalutatud kordadega.
Üldiselt kuu numbrites:
Kõndimine: 115 km - 35h 09min
Jooksmine 128 km - 15h 35min
Spinning 2h 34min
Pilates 4h 53 min
Jõutreening 1h 07
Matkamine 51,56 km - 12h 41 min
KOKKU: 59h 20min, 294 km


Kindlasti jääb märtsikuusse ka minu esimene Virtuaaljooks, millest kirjutasin pikemalt siin. Hiljem saadeti ka armas diplom :)


Üldiselt jäävadki mu numbrid sinna 300 km kanti. Suvekuudel isegi on olnud 400-450 km (ilma rattasõiduta). Ütleme nii, et mul on hull isu juba rattaga maanteele ronida, aga kahjuks on mu ratas kodus :/

Lisaks tegi ilm siin tänaseks 1. aprilliks ilusa aprillinalja ja viskas maha üsna palju lund, nii et sahad kõik künnavad väljas...Loodan, et varsti on jälle meri sinisem ja muru rohelisem.

Ja muidugi ärgem unustagem, et saabunud on munadepühad. Vähemalt Norras, kus neile on antud lausa vabaks 2.- 6. aprill (N-E). Paljudel firmades on vaba lausa kaks nädalat. Vot see on elu, kahjuks see mind ei puuduta, kuna mina elan endiselt Eesti reeglite järgi. Munadepühakingi sai ka meie koer, kellele kinkisime uue pehme mänguasja, kuna vana oli lihtsalt nii katki rapsitud. Olgu siis tema pühad ka ilusamad :)


God påske!

2 kommentaari:

  1. Toredaid pühi!
    Joostes / matkates ära eksimine võib päris hea kilomeetrisaagiga lõppeda tõepoolest. Endalegi meenub paar sellist korda. Kuigi sel hetkel ei pruugi just väga lõbus olla, on võib tagantjärgi päris tore meenutada.

    VastaKustuta
  2. Ooojaa. Mul olid jalad täiesti läbimärjad ja jaks hakkas ka otsa saama...Õnneks sain mehe järgi kutsuda :) Muidu oleks vist 5-6 tundi läinud ja üle 20 km.. Tagant järgi tuleb targem olla lihtsalt :)

    VastaKustuta