Translate

reede, 15. aprill 2016

Märts numbrites, minu d-vitamiini tase ja Hei Norge!

Ja siin ma nüüd otsapidi olen. HEI NORGE! Seekord võtsin oma ratta ilusti kaasa, et saaksin ka siin oma sõidukilomeetreid koguda. Kui keegi peaks mu Endomondos vaatama, et mille kuradi pärast ma nii aeglaselt sõidan, siis ütlen, et tõusud on MEGApikad (umbes nagu 3-4 jne... Pühaka tõusu) ja pulsi kerib nii üles, et targem on kulgeda väga kergel käigul kui ennast retsida hingetuks. Jooksmisega on hetkel nii, et iga kord kui siia tulen, siis vajan harjumist selle täiesti ebatasase pinnasega ja ei hakka üldse pingutamagi neid mägesid hetkel. Kõnnin rahulikult kõik tõusud ka ära ja üldse ei huvita, kas keegi arvab, et ma aeglane vms. Tahtsin oma 10 ringi joosta, aga kuna lumi on natuke kõrgemal (loe paar tänavavahet) ikka alles, siis jääb see teema praegu ära.


Laevasõit :)

Lisaks on väga head uudised D-vitamiini tulemustest! Kuna tarbin seda suurte kogustena, siis selgus ka, et miks ma nii palju jõuan. Kogu toitumise juures on nähtav ka see, et kõik vitamiinid imenduvad paremini ja seega mu D-vitamiini tase oli 201!  Kes veel ei tea, siis vahemik algab 75st ja lõpeb 250ga, aga reaalsuses pidi olema norm 160 ja kõik mis üle selle on juba sjuuperdjuuuper :) Nii, et tundub, et minu liigesed on heas vitamiini rohkuses. Ma olen lihtsalt ülimalt õnnelik, et sain ära kontrollida selle taseme ja veenduda, et söön toimivat D-vitamiini.



Nagu lubasin, siis tuleb ka märtsikuu kokkuvõte. See märts oli rekordkuu jalutamises!!!

Jooks 101,9 km
Kõndimine 205,5 km (!!!!!!!!!)
Jõusaal 14h
Ratas 85 km
Discgolf  31,1 km
Spinning 1h
Lauatennis 1h

Kokku tuli mul trenni ja liikumise aega 88 tundi! See jalutamine on muidugi äärmiselt jõhker ma ütlen ja ma ausalt ei tea, kuidas ma selle numbrini jõudsin :D Koolis jalutasin ka vahepela 14 km korraga jne. Ja kuna jutt juba koolile läks, siis olen võtnud omale akadeemilise õppepuhkuse aastaks, kuna arsti soovitus oli selline, et käele ei tohi liiga teha ca 8-9 kuud ning seejärel teeme uue pildi üldse. Praktikat on ju ka suhteliselt võimatu teha, kui pead pealt vaatama ja mulle ei sobiks see variant, et vahet pole, lihtsalt kirjutame su paberile alla. tahan käed külge panna! Sügisel vaadatakse kuidas klamber kinni on jne. Rõõmustav uudis on see, et ta ei valuta enam ja paindus pärast 6 nädalat niipalju kui oodati 3 kuu pärast. Kõik paraneb superhästi. Muidugi ei saa ma otseselt seda pöialt kasutada millegi vajutamiseks või tõstmiseks, küll aga saan käes hoida ilma kipsita hantleid ja sellised asju :)

Pässiga käime jalutamas nagu ikka, ei midagi uut :)



Lisaks ei lase ma ennast siin käest, ja kodus on mul kõik vajalikud asjad treenimiseks olemas. Tahtsin ükspäev jõusaali minna küsima, et kas siin on vaja ka liikmeks hakata, aga tuleb välja, et kella neljani ei tööta seal kedagi ja astu ise uksest sisse kuidas tahad :D kõik uksed lahti ja kena silt, et admin tuleb kell 4. No olgu...


Mahlapressi võtsin ka kaasa, sest see tundub olevat parim asi, mis üldse suudab tervist turgutada.

Nädalavahetusel on kavas minna disci mängima. Tegelikult on siin ümber palju radu, aga nii luksust pole, et astun uksest välja ja rada vahib otsa.. Oleme eesmärgiks seadnud, et kodus ei passi ja sõidame mängima. Ja kes ikka sõidaks nii kohale, et ühe ringi pärast?

Meenutusi Annikorust. KEVAD.
Tagasi olen plaaninud hetkel tulla/minna juuliks kui siin hakkavad suured suvepuhkused. Siis võtan ka mina (uuesti) puhkuse, seekord mitte haiguslehe näol, vaid ikka väljateenitud :) Käin kindlasti pildistamas vahepeal ja lükkan siia mõned klõpsud üles.



4 kommentaari:

  1. Hei!
    Tohib küsida, mis Sa Norras teed? :)
    -e4-

    VastaKustuta
  2. Hei!
    No ikka tohib :) Minu abikaasa töötab Norras ja kuna mul on võimalus endal siit tööd teha Eestisse ehk mul on kodukontor, siis olen siin temaga aega veetmas :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Så fint! Olen korra Norras käinud ja sinna mägedesse lihtsalt kutsub tagasi, niiet täitsa kadestan :)
      -e4-

      Kustuta
    2. Turist lühiajaliselt on tore olla, aga pikemalt kui kuu, siis hakkavad need tõusud juba lihaseid retsima ja ma hakkan vaikselt tasast maad igatsema. Lisaks ma igatsen Eesti riiulitelt leitavat toitu... Teen küll leivad ja asjad ise, aga siit otseselt sellist imehead rukkijahu leida on kunst..

      Kustuta