Translate

laupäev, 6. juuni 2015

Mai kokkuvõte ja kuidas discgolf on haigus.

Nautke hilinenult jõuab see postitus siia, sest viimasel ajal on tegemist olnud ÜSNA palju. Pool aega olen kohe pannud discgolfi alla. Täitsa kahju kohe, et mind selle pisikuga nakatati. Olen koguaaeg siin Otepääl vaadanud, et no mida Te loobite sellest kettast?!? Et kas nagu paremat ei ole teha? No ILMSELGELT ei ole ju!! Sest ükspäev loopisime kaasaga  KUUUUUUUUUS (!!!) tundi ja 30 minutit kettaid ja jalutasime seeläbi kokku lausa 15 km nendel radadel (üles-alla maastikul). Tegime lausa neli ringi siin. Sattusime vaimustusse ja lõpuks muretsesime ka endale kettad, sest kaua sa ikka kelleltki laenamas käid..

Kui mõned käivad suure seljakotiga, siis ilmselgelt on sinnani meil aega veel ja oleme oma väikse kotiga edasi :) Igatahes, see kas saab haiguseks või teine äärmus on see, et see on kellegi jaoks kõige mõttetum mäng ever made. Igatahes on mul hea meel, et on vähemalt üks spordiala (jah see ka sport omaette!), mida ma saan kaasaga koos teha, kuna muidu liigutan ennast sportlikult ainult mina siin perekonnas :)

Aga kuidas möödus maikuu?
Peale selle, et ma joosta ei saanud peaaegu üldse ja ka ei julgenud, siis jalutamises tulid lausa metsikud numbrid:
Jalutasin 158,3 km!!!!
Pilateses olin jube tubli omast arust ja tuli lausa 7,3 tundi.
Spinningut sõitsin  täpselt 6 tundi, aga kohe kui Eestisse sain, siis kuu lõppu sain juba panna kirja maanteeratta kilomeetrid ehk 94,8 km.
Jooksin ainult 9,9 km...
Matkata jõudsin ka natuke, ehk siis 11 km.
Otsest jõutrenni oli ainult 0,5 tundi, sest mu kummivenitamised on läinud kõik pilatese alla.
Ja no selle kahe päevaga kuu lõpus sain kirja 22,3 km discgolfi! Käsi tahtis otsast ära tulla ja muidugi eile ma läksin uut ketast proovima, tegin küll sooja, aga vot lennutasin oma kerelihase kuskile nii minema, et isegi joosta ei saa, sest keegi nagu pussitaks kõhtu.

Vot! Oli alles metsikult varieeriv kuu, aga jube mõnus on kodus tagasi olla ja maanteerattaga sõita, sest täna sai tehtud lausa 103 km juba. Tavaliselt olen esimesed rattakorrad õues sõites suht surnud, jalg annab otsi jne, aga tundub et Norras sai omale tugeva jala alla matkatud ja ka Otepää jube maastik ei tundu enam nii vabasurm kui enne.

Joodikupäevitus on ka nagu ikka teemas, muidugi ma ikka pidin säärised panema, kuna mul on vereringega mingi teema ja pean neid kandma endiselt ja ilmselt forever. Nii, et sai ikka mõlemat pidi selle päevituse..
Vereringega selgus ka see, et ükspäev läksin arstile, kus pidin püsti seisma ja kuna mul juba kaks aastat on see probleem, et pikalt püsti seistes hakkab väga halb. Siis juhtus see, et pilt läks tasku selle püsti olemise peale ja ärkasin peale seda kui õde nuuskpiiritusega nina all vehkis ja küsis, et kas kõik on nüüd korras? Vot ja mis välja tuli? Vereringe käib mööda pindmisi veene. Ja no, et sellest vähe oleks, siis tuleb nüüd minna opile, kus kahe süvaveeni vahelt lõigatakse mingi veen ära. Üks veen toimetab verd jalast üles ja teine alla ning nii peakski olema, aga mul on sünnist saati mingi defekt, et neile on vahele kasvanud mingi veen, mis rikub vereringet ja põhimõtteliselt veri ei saagi enam üles tagasi tiirelda normaalselt.. Ja kuna ma olin arstil karjääri jooksul teine patsient, kellel nii on juhtunud, et pilt taskus ja vot ei saa lihtsalt seda protseduuri teha, siis tuleb täitsa nuga anda. Õnneks siiski minimaalne op, et ikkagi saan suht kohe liikuda ja ei pea elu seisma panema..
Kahju on see, et pean seda kõike tegema erakliinikus, kus nüüd arst palus, et perearst saatekirja annaks, siis saab odavamalt. Käisin aastaid tagasi läbi haigekassa palumas omale uuringut, et äkki on asi vereringes, et mul nii halb hakkab, aga vot nad olid arvamusel, et kui väliselt tundun ok, siis ei saa nagu olla põhjust uurimiseks. Nüüd siis tuleb avada rahakotirauad ja oma tervis nii paremaks saada. Sellepärast ka need rattasõidud hetkel, et lihtsalt ka kõndides hakkab pea ringi käima ja kui jalutades on pulss seal 110 ja nii (kiirkõnd), siis seisma jäädes tõuseb pulss 130 peale, pea hakkab ringi käima ja kui kaua seisan (ca paar min ühe kohapeal), siis pilt kukubki ära. Loodetavasti saab siis see saaga sellega ka läbi....

2 kommentaari:

  1. Discgolf on ahvatlev. Need, kes seda proovinud, ütlevad, et jäävad sõltuvusse. Ma ei tea, kas mul on ühte sõltuvust vaja... aga ahvatleb ikkagi. Kui sageli sa Otepääle satud? Niisama uurin, ikkagi kodulinn :)

    VastaKustuta