Translate

esmaspäev, 6. juuli 2015

Rakvere Ööjooksu maksumus - ajuvabadus

Ümber Pühajärve jooksult sai kaasa ka ajakirja "Sport", kust vahelt leidsin Eesti Ööjoksu voldiku. Mis mind kõige rohkem hämmastas, oli see, et 10 km distantsi maksumus on 38 eurot!!!!!! Kust tulevad sellised summad ausalt... Seda enam, et ma saaks aru, et tegemist oleks maratoniga, kus peaks meeletult süüa andma ja kõiki miljon korda jootma, aga 10 km? Enamus ei tarbigi vedelikku nii lühikesel jooksul... Isegi soodusperioodil küsitakse 10 km eest 29 eurot...Aga, mida siis sselle 38 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) euro eest peaks saama:
Esiteks nad võiks üldse luua süsteemi, kus ka natuke õhema rahakotiga inimesed mahuks jooksma ja mõtleksid nende peale rohkem. Võiks ju saada valida, et kas ma ikka tahan seda särki või laevapiletit. Märkuseks niipalju, et ma pole mitte kordagi kasutanud laevapiletit! Kui ma tahan ainult teenindust rajal, medalid ja ajavõttu, siis võiks ka hinnakirja selliseks teha ja kes tahab rohkemat saada, siis peaks ka rohkem välja käima.

Kuid sellega asi ei lõpe, sest kodulehel on neil kirjas:
PANE TÄHELE! Stardikoridori ja Eesti Ööjooksul osalema pääsevad ainult Ööjooks 2015 ametlikus särgis ja numbrit rinnal kandvad osalejad.
Nagu MIS MÕTTES?
Teistel üritustel nagu näiteks ka Tartu Maraton, on pesemine, teenindamine ja kõik muu selline olemas ja tunduvalt väiksemate summade eest. Põhimõttelsielt võin minna suusamaratonile sama raha eest, aga elamus on 10x suurem, sest võistlus kestab kauem ja süüa antakse päris palju rajal. Lisaks asjade transportimine ja kõik selline juurdekuuluv. Minu süda jääb ikka SEB jooksu või Tartu Linnamaratoni ürituse juurde, kus ka hilisel registreerimisel on võimalik veel 25 €ga edukalt hakkama saada.
Korraldajad nagu kus on Teie mõistus? Enamusel on vabatahtlikud raja ääres juua andmas jne ja kui teised saavad hakkama nii, et küsivad 15-25 € ürituse eest (räägin siin kuni 21 km distantsist), siis kuidas Ööjooksu korraldajad sellega hakkama ei saa? See jooks oleks nagu ainult paksu rahakotiga inimestele mõeldud, sest ka transport kohale ju maksab. Tuleb välja, et kohtade arv on piiratud, aga kardan, et see arv ei saa täiski, sest iga aastaga tuleb aina rohkem juurde neid inimesi, kes ütlevad et üritus on liiga kallis või halvasti korraldatud.

Ma parem samal ajal lähen teen ISE kell 21 või 22 ühe jooksu, naudin samamoodi jooksu, ei pea kandma seda kohutavat särki, mis on lausa kohustuslik seal ja olen niisama rõõsa ja õnnelik.

allikas

4 kommentaari:

  1. Võib-olla nad taotluslikult tahavad, et liiga palju rahvast poleks? :P
    Aga üldiselt need hinnad kummastavad mind ka. Ise lähen 5 km jooksma, regasin juba eelmisel aastal vist kõige soodsama vooru ajal (aga ikka oli kallis…). Publik ja emotsioonid eelmise aasta poolmaratonilt on aga ühed ägedaimad üldse läbi aegade (kui kehv rajamärgistus välja arvata) ja seega loodan vähemalt sama eredat mälestust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahju tõesti, et pole 21 km seal, ilmselt see maksaks siis juba 50+ eurot :D Ma tahaks ka väga seda kogemust, aga kokku sõidu, pileti jms peale juba kokku mingi 100 euri raudselt :( No nad võikski teha odavama paketi ka, et tahan ajavõttu ja medalit ainult, siis võiks küll minna!

      Kustuta
  2. Tartus on sellest natuke hiljem Suvejooks, kus saab kümmet ja poolmaratoni teha. Ise panustan sellele sel aastal :) Rakveres jookseksin poolikut, kuid kümneka pärast ei hakka kohale sõitma. Hinda arvestades veel enam ei näe mõtet.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suvejooks vist pole nii kallis? Ma ise pole sellega kursis..

      Kustuta